Här kommer nya skräckfilmer som är värda att se

 

 

 

 

 

 

Skräckfilmer 2016-2018:

“The Nun” - 2018

 Den väl kända nunnan från The Conjuring dör i en mystisk död, prästen Fader Burke skickas till Rom för att utreda fallet.

 

“Slenderman” - 2018

   En man vars kännetecken är ett vitt, tomt ansikte, onaturligt långa ben och armar och klädd i svart kostym visas ligga bakom flera fall då barn försvinner eller kidnappas.

 

“The Strangers 2” - 2018

 När en familj stannar på en övergiven husvagnsplats för att låna en husvagn när strömmen plötsligt dör. När det blir mörkt dyker tre maskerade människor upp för att terrorisera och testa familjens gränser.

 

“Raw” - 2016

 Denna film har visserligen kommit ut redan, men eftersom att ingen av oss skribenter har sett denne så verkar den väldigt spännande. En ung vegetarian får, efter en nollningsritual på sin veterinärskola, smak för kött. Människokött.

 

“It” - 2017

 Denna film känner nog alla till och alla har förmodligen redan sett den, men för dig som inte har sett den råder vi dig att göra det. En grupp mobbade barn slås ihop när en clown börjar jaga de, i filmen följer vi karaktärerna och deras överlevnad.

Skriven av: Hevig Bengtsson, Amy Samuelsson

 

                   Seriemys i vintermörkret

Här är 3 serie tips som gör din vinter mer spännande

 

  1. Stranger things säsong 1. Genrer: Science fiction, Fantasy, Drama och Skräck.

Stranger things handlar om de fyra killarna Mike, Dustin, Will och Lucas som bor i Hawkins,Indiana. Plötsligt en kväll försvinner Will och medans de andra killarna letar efter honom så hittar de den rädda flickan Eleven i skogen. Så småningom får de veta att hon har superkrafter och har rymt från Hawkins labb. Joyce, Wills mamma får ett mental breakdown under tiden hon och polischef Hopper letar efter Will. Joyce tror på det övernaturliga medan Hopper tror att det finns en logisk förklaring till Wills försvinnande. Eleven berättar för familjen att Will är fast i “the upside down”. Ett parallellt universum liknande vår värld, men utan något levande utom “the demorgan”, ett monster från spelet dungeons and dragons. Problemet är hur de ska kunna få ut honom därifrån eller om han redan är död.

      1. Riverdale- säsong 1. Genrer: Brott, Drama och Mysterium (romantik).

När den älskvärda svärmorsdrömmen Jason Blossom dör i en båtolycka tror alla att det var en olyckshändelse. Skol Tidningens redaktörer Betty, Jughead och deras vänner Archie och Veronica skriver om detta mord i “The Blue and Gold”. Eftersom att de inte vill ha några obesvarade frågor gällande mordet försöker de ta reda på vad som hände den eftermiddagen vi “sweet water river”. Då får reda på att Jason fejkade sin död med hjälp av sin tvillingsyster Cheryl som sa att han föll ur båten och drunknade när han skulle rädda hennes vante. Det visar sig att han faktiskt dog en vecka senare när de hittar hans kropp med ett skott i pannan. Den enda frågan som nu kvarstår är vem som dödade Jason.

 

  1. Thirteen reasons why- säsong 1. Genrer: Drama och Mysterium

Efter att Hannah Baker tar livet av sig hittar hennes kompis Clay Jensen 13 kassetter med alla 13 anledningarna till varför hon tog självmord. Alla som någon gång haft någon sorts relation till henne har fått egna kopior av kassetterna eftersom att de är en av anledningarna till hennes död. Vissa tycker att självmordet var hennes egna fel eftersom att det var hennes val att ta livet av sig, medans Clay tycker att det är alla dessa personers fel och att de är hennes mördare. Hannah har aldrig haft några riktiga kompisar men Clay har alltid försökt vara vid hennes sida. Så när hon skaffar sig nya “kompisar” så händer en rad otäcka händelser som Hannah mest vill hålla för sig själv. Det hela börjar med att en halvt naken bild av Hannah sprids på internet. Sedan så hamnar Hannah på the “Hot or Not” listan som beskriver vem som är snyggast och fulast. Hannah hamnar på “snyggast röven” medans hennes “vän” Jessica hamnar på “fulast”. Detta leder till en att Jessica blir avundsjuk och arg på Hannah som mår superdåligt och de blir ovänner vilket leder till att Jessica sprider ett rykte om Hannah och en annan tjej och att de har en romantisk relation till varandra.

Skriven av: Miriam Hedqvist Blendona Ibrahimi